Producenci alkoholi
W destylarni Auchentoshan ważne są daty. Przecież upływ czasu wyznacza szczyt dojrzewania whisky: Założona w majątku Dunbartonshire w Auchentoshan w 1823 roku przez pewnego Thorne'a, inżyniera z Greenock, który wyprodukował między innymi gorzelnię. W 1878 roku Auchentoshan przeszedł...
Bowmore to pierwsza licencjonowana destylarnia Islay. Stoi na brzegach Lochindaal, jeziora morskiego wychodzącego na dziki Ocean Atlantycki od 1779 roku. Do dziś gorzelnia działa w sposób tradycyjny, honorując pochodzenie technik produkcji whisky. Bowmore jest nadal wytwarzany ręcznie. Na...
Ich duch innowacji i inspiracji jest ucieleśniony nie tylko w ich ginie, ale także w samym Mistrzu Botaniki, Ivano Tonutti. Podróżując w cztery strony świata, nawiązał osobiste relacje z każdym dostawcą, z których niektórzy sięgają dziesięcioleci. Jak mówi sam Ivano, ta absolutna...
Campari to włoska firma działająca od 1860 roku w branży markowych napojów. Produkuje alkohole, wina i napoje bezalkoholowe. Od jego sztandarowego produktu, Campari Bitter, jego portfolio zostało rozszerzone o ponad 50 marek, w tym Aperol, Appleton, Campari, Dreher,...
Wiele wydarzyło się w świecie alkoholi marki premium Borco od czasu jego powstania w 1948 roku. Historia marki: 1948Rodzina Matthiesen przejmuje hamburską firmę spirytusową Borm & Co i zakłada firmę BORCO. 1972Rozbudowa firmy i nowy zakład BORCO-MARKEN-IMPORT Matthiesen GmbH &...
Jest wiele cech, które producent dzieli z ich dalekimi celtyckimi przodkami, są: uparci, zdecydowani, samowystarczalni, twardzi, pracowici, wytrwali, emocjonalni, namiętni, filozoficzni i zajmujący… być może z pewną łajdacką cechą. Są dumni z nonkonformizmu, jak zawsze na tych...
Dzięki naturalnej alchemii i wielowiekowemu rzemiosłu The Balvenie jest wyjątkowy wśród single maltów. Proces produkcji whisky jest ukierunkowany na utrzymanie Pięciu Rzadkich Rzemiosł, jest to jedyną destylarnią w Szkocji, która wciąż uprawia własny jęczmień, używa tradycyjnego...