Ich duch innowacji i inspiracji jest ucieleśniony nie tylko w ich ginie, ale także w samym Mistrzu Botaniki, Ivano Tonutti. Podróżując w cztery strony świata, nawiązał osobiste relacje z każdym dostawcą, z których niektórzy sięgają dziesięcioleci. Jak mówi sam Ivano, ta absolutna dbałość o szczegóły polega „po prostu na utrzymaniu standardu dbałości o nasz dżin”.
Stworzenie możliwie najlepszego ginu wymaga najwyższej jakości surowców. Podczas destylacji używają do 12 cennych roślin, zawieszonych nad spirytusem w perforowanych miedzianych koszach. W ten sposób, gdy unoszą się gorące opary spirytusu, są one delikatnie nasycane wszystkimi bogatymi aromatami, które uwalniają ich rośliny.
Podczas gdy zwykłe giny gotują swoje składniki roślinne bezpośrednio w spirytusie, aby uzyskać ich smak, cudownie charakterystyczny smak ginu Bombay powstaje w procesie Vapor Infusion. Nadal używają swoich oryginalnych destylatorów Carterhead - Tom i Mary - z lat trzydziestych XIX wieku, ale teraz dodali do swoich odnowionych oryginalnych alembików dwa najnowocześniejsze miedziane destylatory o pojemności 12 000 litrów - Henry i Victoria.
Od ciepła ich marokańskich jagód kubebowych po przyprawy zachodnioafrykańskich ziaren raju, każdy z ich dziesięciu cennych roślin botanicznych jest wybierany tak, aby wnieść do ich ginu coś wyjątkowego. Wyjątkowo destylowane, łączą się, aby nadać Bombay Sapphire kuszący, gładki i złożony smak.
Zachęcamy do odwiedzenia oficjalnej strony angielskiego producenta ginu Bombay Spirits Co., Ltd..
Kup gin od angielskiego producenta Bombay Spirits Co., Ltd. w naszym sklepie internetowym.