Opis
Whisky torfowa tylko Islay w Szkocji? Wszyscy fani Islay winni są sobie sprawdzenie Connemary ze wspaniałej destylarni Cooley. Jedyna irlandzka whisky single malt, której słód jest suszony dymem torfowym. Destylacja w tradycyjnych miedzianych alembikach. Kolor lekko złoty. Dymna torfowość zrównoważona kwiatowością wrzosu z nutami miodu i dębu. Smak jedwabiście gładki, z miodowo-słodkim początkiem, po którym następują bardziej złożone aromaty słodu i owoców, ustępujące miejsca intensywnemu, pełnemu torfowi. Smak dobrze zbalansowany, ale złożony, z nutami wanilii i dębu. Długi i wspaniały finisz z nutami złotego miodu i głębokim torfem rozprzestrzeniającym się po ustach i podniebieniu. Wyczuwalne nuty czekolady, wanilii i dębu pozostawiają w ustach rozkoszny posmak! Connemarę można pić samą lub z odrobiną wody, aby uwolnić jej bukiet.